2021. július 3., szombat

Hét könyv, amire érdemes lecsapni júliusban!

Rohan az idő, ismét eltelt egy hónap, így jelentkezek a szokásos hónapindító bejegyzésemmel. Körülnéztem a friss megjelenések között, és találtam is néhány kötet, amit szeretnék elolvasni, vagy akár a polcomon tudni. 


Abigail Dean: Az "A" lány - Libri

Teljesen rákattantam a krimi-thriller vonalra, a kiadó pedig az utóbbi időben felettébb izgalmas témákat boncolgató köteteket hoz a műfajból. Kettő ugyan még itt várakozik még a sorára, de ez a regény a fülszövegével felkeltette az érdeklődésemet. 

„Az ​"A” lány. A lány, aki megszökött. Ha valaki meg tudja csinálni, akkor az te vagy."
Lex Gracie, az „A” lány. A nyomozók nevezték el így, miután megszökött a Borzalmak Házából, ahol a saját szülei tartották fogva és kínozták embertelen módon a testvéreivel együtt. Az „A” lánynak köszönhetően végül a gyerekek kiszabadultak és nevelőszülőkhöz kerültek, és mindenki abban bízott, hogy végleg maguk mögött hagyhatják a múltjukat.
Ám miután az anyjuk meghal a börtönben, Lexnek kapcsolatba kell lépnie a testvéreivel, hogy eldöntsék, mi lesz az örökül hagyott és szörnyű emlékekkel terhes ház sorsa. Miközben a sikeres ügyvédként dolgozó Lex felkeresi a többieket, rádöbben, hogy az eltelt évek ellenére még mindig óriási hatalma van a közös családi mitológia bűverejének, és szembesülnie kell azzal is, ki maradt örökre rabságban, és ki az, akinek valóban sikerült megszabadulnia.
Megrázó történet túlélésről, szövetségekről és árulásokról, valamint a testvérek titkairól, amelyeket önmaguk és egymás elől is rejtegetnek.

ABIGAIL DEAN Cambridge-ben diplomázott angol szakon, kiváló eredménnyel. Volt könyveladó a Waterstonesnál, s öt évig ügyvédként dolgozott Londonban. 2018 nyarán elvonult megírni Az „A” lányt, amelynek jogai harminchárom országban keltek el, és amelynek filmváltozatát a Csernobil sorozat rendezője, Johan Renck készíti. Abigail Dean jelenleg a Google-nál jogász, és a második regényén dolgozik.

NEW YORK TIMES BESTSELLER

„A legjobb thriller a Holtodiglan óta.” ELLE

„Az "A” lány megérdemli, hogy A szobához és az Éles tárgyakhoz hasonlítsák. A karakterek összetettek, az írás erős, fordulatos és felkavaróan hátborzongató… A vége pedig lélegzetelállító." Sarah Gelman, Amazon Book Review


Laurie Elizabeth Flynn: Esztelen játékok - Libri

Mást nem igazán tudnék hozzátenni, mint az előző pontnál. Szintén jó olvasmánynak ígérkezik a thriller műfajban. 

Ambrosia ​Turner élete maga a tökély: New Yorkban él, jól fizető állása van, a barátai szeretik, a férje isteníti. És ami a legfontosabb: senki sem ismeri a múltját.
Tizenkilenc éves korában New Jerseyből került a főiskolára, ahol mindjárt az első napokban rá kellett jönnie, hogy bár a gimnáziumban népszerűnek számított, itt esélye sincs az előkelő magániskolákban végzett, gyönyörű lányokkal szemben. Hamarosan magára vonja a karizmatikus és gátlástalan Sully figyelmét, és összebarátkoznak. Sully nagy élvezettel manipulál mindenkit, aki a közelébe kerül, és Ambrosia lelkesen asszisztál kegyetlen játszmáihoz. Egy alkalommal azonban túllőnek a célon, és az este borzalmas tragédiába torkollik. A két lány megússza következmények nélkül, Amb pedig mindent megtesz, hogy maga mögött hagyja a múltat.
Az évfolyam-találkozó közeledtével azonban egy nap rejtélyes üzenet landol a postaládájában: Beszélnünk kell arról, amit aznap éjjel tettünk! Mert az ostoba játékoknak ára van… és ezt az árat nem mindenki tudja megfizetni..

„Szex, árulás, megszégyenítés. Súlyos és sötét dózisban. Valakinek ismerős? Csakis saját felelősségre olvasandó.” The Toronto Star
„Flynn halálpontosan írja le, milyen bizonytalanságokkal jár, ha valaki fiatal nő. Tátott szájjal olvastam, ahogy Amb a főiskolás lányok összetett viszonyrendszerében bolyongott, egészen az utolsó fejezetig, amikor is elállt a lélegzetem.” Chandler Baker, a Ne add tovább! szerzője"A szó szoros értelmében egész éjjel ébren tartott. Kevesebb mint huszonnégy óra alatt olvastam el, kipeckelt szemmel, mintha attól tartanék, hogy reggelre eltűnnek az oldalak." USA Today
„Húsbavágóan izgalmas, sötét thriller, amely új szintre emeli a fiatal lányok közötti manipuláció témáját.” Kirkus
Laurie Elizabeth Flynn egykori modell Ontarióban él a férjével és három gyermekével. Három ifjúsági regény megírása után az Esztelen játékok az első felnőtteknek szóló könyve. A regény jogait tizenegy országban vásárolták meg, az AMC pedig a megfilmesítését tervezi.


Elin Hilderbrand: 28 nyár - I. P. C. 

Azt hiszem, a szerző majdnem minden könyve a polcomon van. Ha egy könnyed, romantikával átszőtt, ám fontos témákat is feszegető regényt akarok kézbe venni, akkor az ő köteti eddig jó választásnak bizonyultak. 

A ​#1 New York Times bestsellerszerzőjének, a ’69 nyara írójának új, „elragadó és keserédes” regénye… Egy titkos szerelmi viszonyról, mely évtizedeken keresztül tart – de lehet, hogy ez a nyár mindent megváltoztat. (People)

„A történet nem elsősorban egy titkos viszonyról szól, inkább az édes nosztalgia és a sorsszerűség meséje.” – Library Journal

A Jövőre veled ugyanitt című klasszikus filmet alapul véve (amelyet Mallory és Jake minden nyáron megnéznek), a 28 nyár feltárja egy évente egyetlen víkendre korlátozódó viszony gyötrelmeit, romantikáját, és azokat a drámai pillanatokat, amelyekkel ez a kapcsolat bonyolítja vagy éppen gazdagítja a saját és a szeretteik életét.
Amikor Mallory Blessing a halálos ágyán arra kéri a fiát, hogy hívjon fel egy számot, amelyet az íróasztala fiókjába eldugott papírcsíkon talál, a fiú nem tudja, mire készüljön. Arra azonban a legkevésbé sem számít, hogy a telefont Jake McCloud veszi fel. 2020 késő tavasza van, és Jake felesége, Ursula DeGournsey a közelgő elnökválasztás biztos jelöltje.
Repüljünk vissza 1993 andalító nyarára: Mallory nemrég örökölt a nagynénjétől egy tengerparti nyaralót Nantucket szigetén, és beleegyezik, hogy a bátyja nála tartsa a legénybúcsúját. Ezen Cooper egyetemi barátja, Jake McCloud is részt vesz, és Jake és Mallory között olyan kötelék alakul ki, amely – házasságot, gyerekek születését és Ursula politikai karrierjének csillagászati magasságokba emelkedését átvészelve – egészen addig tart, amíg Mallory megtudja, hogy gyógyíthatatlan beteg.

„Nantucketen sosem unalmas a nyár. A szerző ezúttal egy párt állít a fókuszba, akik sok évvel ezelőtt összejöttek, ám azóta külön élik az életüket, de évente egyszer együtt van részük egy szigeti idillben. Elragadó és keserédes.” – People

„Ez a lendületes regény Hilderbrand eddigi legjobbja… A történeteit el lehetne mesélni nagy vonalakban is, de a részletekre fordított figyelme teszi a karaktereit olyan élő, lélegző emberekké, akiket mi is ismerni szeretnénk.” – Elisabeth Egan, New York Times Book Review


Abbi Waxman: Egy könyvmoly élete - General Press

Szerintem itt sem nehéz kitalálni, miért került fel a könyv a radaromra. Nagyon szeretem azokat a történeteket, amelyekben valamilyen szerepet kap az irodalom, vagy épp a könyvek. Ezekben rengeteg olyan utalást lehet találni, ami rendesen megbolygatja az ember olvasási terveit. Ráadásul úgy tűnik, egy szórakoztató, könnyed regényt foghatok majd a kezembe! 

Nina Hill igazi könyvmoly. A fiatal nő elképesztően magabiztos – a könyvek között. Az élete viszont pont olyan, amilyennek akarta: egy könyvesboltban dolgozik, emellett minden kvízkérdésre csípőből tudja a választ, tökéletesen szervezi a mindennapjait, és van egy Phil nevű macskája. Amikor a sosem látott apja meghal, Nina rádöbben, hogy a férfi hagyatéka nem más, mint számtalan nővér, fivér és unokatestvér – akik ráadásul mind a közelben laknak! És szívesen találkoznának vele! Neki pedig ezzel a rengeteg vadidegennel mind beszélnie kell. És ha mindez nem lenne elég: kiderül, hogy Tom, aki a kvízjátékokban Nina mindentudó ősellensége, a valóságban kedves, vicces srác, és szívesen randizna Ninával. Hát nem tudja, milyen szörnyű ötlet ez? És vajon lehet az élet olyan szép, mint a könyvlapokon?







Denise Hunter: Könyvesbolt a tengerparton - Next21

Hasonlóakat tudok hozzáfűzni, mint az előző kötetnél. Szeretem azokat a regényeket, ahol szerepet kapnak a könyvek, és igazi nyári olvasmánynak ígérkezik. 

Adnál ​még egy esélyt?

Az lenne a dolgok rendje, hogy Sophie Lawson jól érezze magát a húga esküvőjén. De ha tudta volna, ki lesz a vőfély, sehogy sem tudta volna megacélozni magát.

Miután az édesanyja fekvőbeteg lett, és az apjuk lelépett otthonról, Sophie anyjuk helyett gondoskodott két testvéréről: Sethről, és a húgáról, Jennáról. Támogatta őket, amíg elvégezték a főiskolát, és félretette álmát, hogy saját könyvesboltot nyit Piper’s Cove-ban, ebben a festői észak-karolinai kisvárosban, ahol gyerekkorukban olyan sok időt töltöttek.

Végre itt az alkalom, hogy Sophie megvalósítsa célját, hiszen Seth állást kapott, és Jenna is sínen van: hozzámegy a pasijához, akivel főiskola alatt együtt jártak. A lagzi Piper’s Cove-ben lesz. De aztán kiderül, hogy a vőfély nem más, mint Aiden Maddox, Sophie gimis szerelme, aki annak idején faképnél hagyta Sophie-t.

Vajon mit hoz az újabb találkozás? Sophie miért bízzon abban, aki egyszer már átejtette? Vágtatva közeledik Piper’s Cove felé a hurrikán, és egy biztos: ha odaér, kő kövön nem marad.



Jasper DeWitt: A beteg - Agave

Az utóbbi években nem viszik túlzásba a horror zsánerben való megjelenést, így rögtön felfigyeltem erre a kötetre. Nagyon nem értek vele egyet, hogy ezt is King-hez hasonlítják, és ezzel akarják eladni, de adok neki egy esélyt. Izgalmas és hátborzongató történetnek tűnik. 

A Néma ​tanú és Stephen King találkozása ez a hátborzongató horror: Parker, a fiatal, túlzottan magabiztos pszichiáter állást kap egy New England-i elmegyógyintézetben, és katasztrofálisan elszámítja magát, amikor megpróbál meggyógyítani egy titokzatos és rendkívül veszélyes beteget.

Parker később, internetes posztokban teszi közzé szívfacsaró beszámolóját. Megismerkedünk a kórház legnehezebb és legveszélyesebb esetével: egy negyvenéves férfival, aki hatéves korában került az intézménybe. Ezt a beteget még senkinek sem sikerült diagnosztizálnia. A tünetei folyamatosan változnak, és azok, akik megpróbálták meggyógyítani, később mind megőrültek, vagy öngyilkosságot követtek el.

A kórház kétségbeesett és rémült igazgatói szigorúan bezárva tartják, és a dolgozók a saját érdekükben csak akkor kerülhetnek kapcsolatba vele, ha feltétlenül szükséges. A rendkívül intelligens és túlzottan magabiztos Parker azonban úgy dönt, hogy kideríti, miféle betegség kínozza ezt a titokzatos pácienst. Azonban már az első találkozás alkalmával kicsúszik a kezéből az irányítás, és hamarosan olyan válaszokkal kell szembenéznie, amelyek a legmerészebb fantáziáját is felülmúlják.




R. F. Kuang: A lángoló isten (Sárkányköztársaság 3.) - Agave

Már olvastam a trilógia első részét, nekem nagyon bejött a regény stílusa, a világfelépítés pedig egyenesen zseniális. Kíváncsian várom, hova lehet ezt még fokozni! 

Miután ​Fang Zsu-nin megmentette Nikant a külföldi megszállóktól, és egy kegyetlen polgárháborúban megküzdött a gonosz Szu Ta-csi császárnővel, szövetségesei sorban elárulták, és sorsára hagyták.

A veszteségek ellenére Zsin nem mondott le azokról, akikért olyan sok mindent feláldozott: a déli tartományok és különösen az otthonának számító Tikani lakosairól. Amikor Zsin visszatér a gyökereihez, nehéz kihívásokkal és váratlan lehetőségekkel találja szemben magát. A Déli Szövetség vezetőségéből kikerülő új társai alattomosak és megbízhatatlanok. Zsin gyorsan rájön, hogy Nikanban az a több millió egyszerű ember tartja kezében a hatalmat, akik bosszúra szomjaznak, és a megváltás istennőjeként tekintenek rá.

A hatalmas déli sereggel a háta mögött Zsin minden fegyvert bevet ahhoz, hogy legyőzze a Sárkányköztársaságot, a gyarmatosító heszperiaiakat, és mindenkit, aki fenyegetést jelent a sámánhitre és annak gyakorlóira. Egyre nagyobb hatalomra és befolyásra tesz szert, de vajon elég erős lesz ahhoz, hogy ellenálljon a főnix hangjának, amely arra sürgeti, hogy égesse fel a világot, és benne mindent?



Nos, ennyi lenne a júliusi kívánságlistám. Ha van kedvetek, írjátok meg, ti milyen könyveket akartok beszerezni a hónapban! 


Megtalálhattok a Facebookon, a blog oldalán és a csoportjában, a Libellum Kávézóban is, ahol minden könyvkedvelőt szívesen látok! De elérhető vagyok az Instagramon, és a Molyon szintén. Nemrég indult két kihívásom, az "Olvass plusz 1 órát!" és a "Fogadj örökbe egy írót!", ha van kedvetek csatlakozzatok! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése