2021. november 11., csütörtök

Hat könyv, amire érdemes lecsapni novemberben!

Lassan itt az év vége, de a kiadók még mindig hozzák a jobbnál jobb megjelenéseket. Ugyan novemberben már kevesebb könyvet találtam, de mindig akad, ami valamiért felkelti az érdeklődésemet az újdonságok között. Jó böngészést! 



1. Robert Dugoni: A nyolcadik nővér - Agave

A kiadó reklámja azt hiszem, nálam betalált. Nagyon szerettem Jason Matthews Vörös veréb-trilógiáját, meg úgy általában jöhetnek a kémregények. Szóval adok a szerzőnek egy esélyt. 

Charles ​Jenkins, a CIA volt tartótisztje válaszút előtt áll: családja van, úton a második gyereke – a biztonsági tanácsadó cége pedig a csőd szélére került. Egy nap felkeresi az otthonában a volt rezidentúravezetője, és egy kockázatos megbízást ajánl neki: egy fedőtörténettel utazzon el Oroszországba, és keresse meg azt az orosz ügynököt, akiről azt feltételezik, hogy sorban végez a „Hét nővér” néven ismert amerikai kémsejt tagjaival. Mivel égetően szüksége van a pénzre, Jenkins elfogadja a megbízást, és elindul Moszkvába. Ám amikor megtalálja a gyilkosságok értelmi szerzőjének tartott ügynököt – az úgynevezett nyolcadik nővért – kiderül, hogy a nő nem az, akinek és aminek mondták. Hiszen ebben a halálos macska-egér játszmában senki sem az. Egy makacs orosz elhárítótiszttel a nyomában Jenkins vakmerően megszökik a Fekete- tengeren át, de azzal szembesül, hogy az ügynöksége magára hagyta. Miközben veszélyben forog a családja és a szabadsága, Jenkinsnek élete küzdelmét kell megvívnia – a hazája ellen.


2. Ruta Sepetys: A csend forrásai - Maxim

Akitől csak hallottam, mindenki ódákat zengett a szerző írásairól. Van már tőle egy regény a polcomon, de még nem jutottam el odáig, hogy el is olvassam. Viszont ennél az új könyvnél is figyelemfelkeltő a történelmi háttér. 

Madrid, 1957. Francisco Franco tábornok diktatúrájában sötét titok rejlik. A napfény és jó borok ígéretére turisták és üzletemberek özönlenek Spanyolországba. Köztük van a tizennyolc éves Daniel Matheson. Apja texasi olajbáró. Daniel a szüleivel érkezik Madridba, remélve, hogy fényképezőgépe objektívjén át is megismerheti anyja szülőföldjét. A fotográfia – és a sors – mutatja be neki Anát, akinek a családja a polgárháború óta nem csillapodó viszontagságokon ment keresztül. A sors és a félelem hátborzongató definíciója tárul fel a könyvben. Danielben a készített fényképek feszegető kérdéseket hagynak, és a veszély árnyékát vetítik rá. Nehéz döntések szorítják sarokba, hogy megvédhesse azokat, akiket szeret. Életek és szívek törnek, feltárul a napfényes spanyol város egy hihetetlenül sötét oldala.












3. J. D Barker: A hívás - Agave

A szerző több könyvéről olvashattatok már a blogon, (4MGY-trilógia (1. és 2.-3.), Szíve helyén sötétség), így nem hinném, hogy ezzel a kötettel nagy meglepetést okozok. J. D. Barker összes írását kíváncsian várom.

A ​negyedik majom és a Szíve helyén sötétség szerzőjének lebilincselő új regénye

Jordan Briggs a New York-i rádiózás királynője, beszélgetős műsorát több mint ötmillióan hallgatják minden nap. Kemény munkával küzdötte be magát a legjobbak közé: nem fogja vissza magát, nincs tekintettel mások érzéseire, és kertelés nélkül kimondja, amit gondol. A sikerért azonban komoly árat fizetett. A házassága romokban hever, évek óta nem beszélt az anyjával, és ellökte magától azokat, akik közel állnak hozzá. Egyedül lányával, Charlotte-tal maradt bensőséges a viszonya.

Amikor egy magát Bernie-nek nevező férfi betelefonál a műsorába, és arra kéri, hogy játsszon vele egy játékot – taxi vagy uber? –, Jordan úgy gondolja, hogy ez kiváló lehetőség felpörgetni az adást, és életet lehelni munkába igyekvő hallgatóiba. Csakhogy a válaszát követően hét taxi felrobban a munkahelye előtt. És ez még csak a kezdet.

J.D. Barker legújabb regénye zseniális, magasfeszültségű thriller a szerző jól ismert védjegyeivel: szenzációs csavarok és váratlan megoldások teszik felejthetetlenné A hívást, ismételten bizonyítva, hogy korunk egyik legnagyobb krimiszerzője továbbra is pályafutása csúcsán van.


4. Erik Larson: Fény és árnyék - Maxim (Ennek a megjelenése januárra csúszott!)

Az utóbbi időben egyre több történelmi-ismeretterjesztő kötetet veszek a kezembe. Winston Churchill politikai manőverei kiváltképp érdekesek. Hasonló témát ölel fel ez a mű - a fülszöveg alapján, mint John Lukács A párviadal című írása. Kíváncsian várom!

Legújabb könyvében az amerikai újságíró Erik Larson arra vállalkozik, hogy szélesebb perspektívából értelmezze Winston Churchill politikáját a II. világháború legsötétebb évében. A narratíva az 1940. május 10 és 1941. május 10. közötti egy évet öleli fel, amikor Hitler a legkegyetlenebb eszközök bevetésével próbálta megfékezni, hogy Nagy-Britannia eredményesen vegyen részt a háborúban. Larson óriási forrásanyagból dolgozott munkája során: többek között felhasználta Churchill családjának és bizalmasainak naplóit, valamint olyan politikai dokumentumokat, amelyek a közelmúltban még titkosítottak voltak. A leírásokból kibontakozik, hogy Churchill példátlan bátorsága és helytállása nem csak a brit nemzetre, hanem szűk családi, baráti és politikai környezetére is óriási hatással volt – a szó minden értelmében.


5. Stephen King: Billy Summers - Európa

King rajongóként az mondom, nagyon jó évet zártunk. Több új regénye megjelent a szerzőnek, meg szerencsére utánnyomást kaptunk két, mára már beszerezhetetlen könyvéből. Nem ragozom, a fülszöveg ismerete nélkül is megvenném. 

Egy rendes fickó rossz munkakörben. Billy Summers bérgyilkos, a legjobb a szakmájában. Kitüntetett iraki háborús veterán, a világ legjobb mesterlövészei közé tartozik. Munka után viszont felszívódik. Erkölcsi kódexe szerint csak az igazán rossz emberekre vadászik. Billy végleg ki akar szállni, előbb azonban vár még rá egy utolsó munka. Ugyan mi sülhetne el rosszul? Persze hogy minden. És miközben Billy megpróbálja összerakni szétesett világát, megmenti a fiatal Alice-t is, és végül együtt indulnak megbosszulni egy rendkívül gonosz ember bűneit. A láttató erejű, izgalmas könyv részben háborús történet, részben óda az amerikai kisvárosokhoz és az ott élő emberekhez, ráadásul a King-próza egyik leglenyűgözőbb és legmeglepőbb párosát mutatja be. Regény a szerelemről, szerencséről, sorsról és egy olyan összetett hősről, aki mindössze az utolsó lövésre van a megváltástól.


6. Deon Meyer: Láz - Könyvmolyképző

Lehet hasonló köteteket nem járvány idején kéne olvasni, de én pont emiatt figyeltem fel rá. Viszonylag hosszú, de egykötetes disztópia, a Sötét örvény-sorozatban kerül kiadásra. Általában az abban szereplő könyvek, kivétel nélkül betalálnak nálam. Szóval egyszerűen egy izgalmas történetnek ígérkezik. 

„Annyit tudtak, hogy a Láz Afrikából indult. Tudták, hogy két egyesített vírusról van szó, az egyik emberi betegség volt, a másik a denevérektől származott. Azokban a napokban, mielőtt mindenki meghalt, sokat írtak róla.” Nico Storm és az apja az elhagyatott Dél-Afrikában autóznak, folyamatosan óvakodva a vadkutyáktól, motoros bandáktól és a sugárfertőzéstől. A világ népességének nagy részét elpusztító vírus néhány túlélője közé tartoznak. Nico, legyen akármilyen fiatal, ráébred, hogy kiváló céllövő képességei és nyugalma azt jelenti, apja védelmezésére hivatott. Azonban Willem Stormnak, bár nem harcos, nagy álmai vannak. Olyan helyet keres, ami menedékké válhat, a remény jelzőfénye lehet egy sötét, reménytelen világban egy olyan közösség számára, amit a túlélők építenek majd a romokon. Így születik meg Amanzi. A LÁZ egy embercsoport epikus, perzselő története, akik elszántan építenek új várost a káoszból.

Ti miket terveztek beszerezni a hónapban? 


Megtalálhattok a Facebookon, a blog oldalán és a csoportjában, a Libellum Kávézóban is, ahol minden könyvkedvelőt szívesen látok! De elérhető vagyok az Instagramon, és a Molyon szintén. Nemrég indult egy kihívásom a "Fogadj örökbe egy írót!" , és belevágtam a valószínűleg több évig elhúzódó Plakátprojektbe, ha van kedvetek, csatlakozzatok! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése